Veröffentlichungen 2002

• Migration and homelessness. National Report 2002 for the European Observatory on Homelessness, Bremen/Brüssel (FEANTSA); Busch-Geertsema, V.

• Does rehousing lead to reintegration? Follow-up studies of re-housed homeless people. Working Paper for EUROHOME-IMPACT Project, Final synthesis report, Bremen (GISS) 2002, download unter IMPACT Projekt Web Site, Busch-Geertsema, V.

• Rehousing homeless people. The case of Soziale Wohnraumhilfe Hanover. A basic analytical evaluation and a follow-up-study of tenants and ex-tenants. Working paper for the EUROHOME-IMPACT project, Bremen (GISS) 2002, download unter IMPACT Projekt Web Site, Busch-Geertsema, V.

• Follow-up studies of rehoused homeless people in Germany and the UK. Methodological approaches and what we can learn from them. Working-paper for the EUROHOME-IMPACT project, Bremen (GISS) 2001, download unter IMPACT Projekt Web Site, Busch-Geertsema, V.

• Von der institutionellen Hilfe in Sonderwohnformen zur persönlichen Hilfe in Normalwohnraum, in: Berthold, M. (Hg.): Wohnungslosenhilfe: Verbindlich verbunden! Kooperation - Verbundsysteme - Bündnisse, Bielefeld; Evers, J.

• Wohnungsnotfallhilfen in Remscheid - Aufbau eines trägerübergreifenden Gesamthilfesystems zur Bearbeitung der Wohnungsnotfälle in Remscheid. Abschlussbericht, Remscheid/Bremen; Evers, J. / Ruhstrat, E.-U.

• Weiterentwicklung und Umstrukturierung des Dienstleistungsangebotes in der Wohnungsnotfallhilfe der Stiftung Hamburger Arbeiterkolonie Schäferhof in Appen. Abschlussbericht, Bremen/Appen; Evers, J. / Ruhstrat, E.-U

• Beispielhafte Maßnahmen zur Bekämpfung der Wohnungslosigkeit in anderen europäischen Ländern, in: Berthold, M. (Hg.) Wohnungslosenhilfe: Verbindlich verbunden! Kooperationen - Verbundsysteme - Bündnisse (Heft 51, Reihe Materialien zur Wohnungslosenhilfe), Bielefeld, S. 409-420; Busch-Geertsema, V.

• When homeless people are allowed to decide by themselves. Rehousing homeless people in Germany, in: European Journal of Social Work, Vol. 5, No. 1, 2002, S. 5 - 19; Busch-Geertsema, V.